Volumul de față le oferă cititorilor ocazia să încerce și să savureze preparatele culinare care se regăsesc pe mesele Familiilor Regale din toată lumea.
Titlul cărţii, în ediție actualizată, nu conţine nicio metaforă și nicio ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Știm cu toţii cât de importantă a fost și rămâne, în ritualul și acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea. De‑a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate și experienţă în comportamentul public, încât astăzi împărtășirea lor este o binefacere. Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios și mai frumos este reflexul mândru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea îmbracă veșmintele simbolice ale unei întregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un înţeles și o însemnătate în plus.
Margareta a României este prima fiică a fostului suveran Mihai al României și a soției sale, Principesa Ana de Bourbon-Parma. În 2017, după moartea tatălui său, a preluat conducerea Casei Regale a României și este pretendentă la tronul desființat al României.